Referenties

Reacties van cursisten

Hierbij een aantal referenties van cursisten die ik hielp om hun taaldoel te bereiken. 


Marjolein:
“Er stond nogal wat druk op het vinden van goede en persoonlijke Nederlandse les. M’n dochter kwam in januari vanuit Chili naar Nederland en wilde graag in september beginnen aan een opleiding op hbo-niveau. Daarvoor moest ze staatsexamen NT2 programma II doen.
De normale Nederlandse lessen waren te algemeen en niet gericht op wat Elena nodig had. Tot we bij Ineke uitkwamen. Ze heeft Elena heel gericht door de 4 examens geloodst op een manier die motiverend, betrokken en lerend was. Ik ben haar dan ook zeer dankbaar en uitermate tevreden met de lessen. Kortom, 100% aan te raden.”

Patrycja:
“Ik kan lessen bij Ineke van harte aanbevelen aan iedereen die de Nederlandse taal wil leren.
De lessen zijn goed georganiseerd en worden gegeven in een zeer vriendelijke sfeer.
Ineke is een professioneel docent die het vermogen heeft om het taalniveau aan te passen aan de individuele behoeften van de leerling. Dankzij haar volledige inzet wordt het behalen van het gestelde taaldoel (bijvoorbeeld het behalen van het Staatsexamen programma II) voor iedereen reëel en mogelijk.”

Anastasia:

“Dankzij de gezellige en gestructureerde lessen van Ineke heb ik het Nederlands inburgeringsexamen bij de eerste poging gehaald! Ontzettend bedankt!”

 


Pratik:

“Ineke is een heel goede en gemotiveerde docent. Ik heb samen met een vriendin twee online cursussen gedaan en we hebben niveau B2 behaald.

We volgden de boeken ‘Nederlands in actie’ en ‘Nederlands op niveau’ maar ze gaf ook extra studiemateriaal om onze niveaus te verbeteren. Soms speelden we ook spelletjes die erg leuk waren.
Over het algemeen kan ik zeggen dat ik nu met veel vertrouwen Nederlands spreek en ook beter begrijp en schrijf. Ik zou een cursus bij Ineke zeker aanraden!”

Maria:
“Ineke is een zeer goede docente met uitgebreide kennis van de Nederlandse taal en cultuur. Ik heb met een vriend twee privécursussen bij haar gedaan (naar B1-niveau en naar B2-niveau). Ze is zeer attent en probeert altijd verschillende aspecten van de taal, van grammaticaregels tot vocabulaire, op een zeer duidelijke en prettige manier uit te leggen. Ze probeerde ons altijd weer te motiveren met een zeer positieve instelling en ze is kritisch in dingen die ik moest verbeteren. Hierdoor was ik heel gemotiveerd om mijn best te doen en mezelf en de manier waarop ik Nederlands praat aanzienlijk te verbeteren. Ze hielp ons ook met andere creatieve, meer speelse manieren de nieuwe vocabulaire te oefenen zoals met quizzen en spelletjes. Dit maakte de cursus echt leuk en gezellig.
Ineke heel erg bedankt voor alle tijd en aandacht die je hebt besteed om mij de Nederlandse taal te leren! Het was me een plezier om je leerling te zijn!!!”

Eurojob:

Eurojob is een landelijk opererende uitzendorganisatie die voor een groot deel gerund wordt door professionals met een buitenlandse achtergrond. In 2022 gaf ik een serie trainingen aan kleine groepen office-medewerkers op drie niveaus: beginners, gevorderden en vergevorderden. Na de laatste sessie overhandigden cursisten mij een prachtig boeket en een mooie kaart met de volgende tekst:

“Bedankt voor alle dagen vol met leerstof en gelach,
voor het helpen groeien door wat je in ons zag.
Bedankt voor je inzet!
Team Eurojob”

Hartelijk dank Eurojob!


Zhicheng:

“Hoi Hoi Ineke, veel dank voor al je hulp. Zonder jou was het mij niet gelukt om het inburgeringsexamen te halen. Alles gehaald. Hier ben ik heel blij mee!”


Lamin:

“Ineke is een goede leraar. Ik heb in korte tijd heel veel geleerd. Door de corona moest alles online maar ook dat was prima en zij geeft goede uitleg. Zij neemt de tijd en zorgt dat alles duidelijk is. Hierdoor heb ik mijn B1 examen gehaald. Ik beveel haar iedereen aan.”


Sylwia:

“Lieve Ineke, van harte bedankt:
… voor jouw onschatbare hulp!
… voor jouw altijd aandachtige benadering en (naar mijn mening) eindeloze geduld.
… dat je zo open en vrolijk bent en daardoor het leren van de Nederlandse taal voor mij echt leuk maakte.
Met het NT2-examen op B2-niveau op zak zet ik nu een nieuwe stap in mijn persoonlijke ontwikkeling.”


Angeliki:

” ‘What the teacher is, is more important than what he teaches.’- Karl Meninger

Je kan makkelijk begrijpen dat Ineke van haar baan als docent houdt. Volgens mij is dit de belangrijkste kwaliteit van haar. Ineke zorgt voor elke leerling individueel. Ze past de les aan op basis van de behoeften en eisen van haar studenten. Op deze manier kan iedereen zijn doelen zo snel mogelijk bereiken.
Persoonlijk heb ik het diploma Staatsexamen NT2 programma II gehaald en ik ga voor C1 niveau door.
Na mijn suggestie hebben drie vrienden van mij ook les met Ineke. Iedereen is zo tevreden met haar. Ten slotte is Ineke behalve een docent, een goede persoon met wie je over alle kwesties kan praten. Jullie kunnen met haar een les uitproberen!”


Piotr:

“Ik ben zeer tevreden over de professionaliteit van de cursus. Alles was exact uitgelegd met een prima begeleiding. Ik vind de online leeromgeving heel duidelijk. Ik raad de cursus aan voor iedereen die snel en in een prettige sfeer Nederlands wil leren. Bedankt Ineke!”


Atanas:

“Hoi Ineke! Ik heb heel goede nieuws.
Ik ben geslaagd voor de examens ‘spreken’ en ‘luisteren’! Heel erg bedankt voor je geduld en voor de Nederlandse lessen die je me hebt gegeven! Ik stel het zeer op prijs en ik ben erg blij!”


Pete:

“Als Engelstalige hoef je geen Nederlands te leren, zeggen de meeste Britten in Nederland.
Niet ik!
Met de NT2 Staatsexamens als mijn doel en de grondige lessen en motivatie van Ineke ben ik onlangs geslaagd voor alle vier examens.”


Angelika:

“Toen ik net uit Rusland kwam, praatte ik geen Nederlands. Ik kon niet schrijven, lezen en met mensen communiceren. Ik voelde me ‘in mijn eentje’. Alles was voor mij vreemd en niet duidelijk.
Ik probeerde zelf het Nederlands te leren, maar het lukte me niet. Ik vond informatie over de lessen bij Ineke via internet. Ik heb een juiste keus gemaakt.
Ineke geeft lessen op vriendelijke manier en heeft een individuele aanpak bij elke cursist. Zij geeft informatie niet alleen over de Nederlandse grammatica, maar ook over de Nederlandse maatschappij.
Op mijn werk vragen mensen hoe ik zo goed het Nederlands heb geleerd? Ik antwoord altijd: “Dankzij mijn lerares Ineke”.
Ik ga door met mijn Nederlandse lessen bij Ineke. Nu stroom ik door naar perfectie!”


Marcus:

“Met de hulp van Ineke heb ik mijn doel, het diploma Staatsexamen NT2 programma II, veel sneller bereikt dan ik gedacht had. Haar lessen zijn doelgericht en plezierig. Bedankt!”